Randevu Alımı

info@macitbitargil.com

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edebilirsiniz

Skleroterapi Tedavisi

Skleroterapi Tedavisi , varisli bölgeye ince uçlu bir iğne ile yapılan başarılı bir tedavi türüdür. İlacın enjekte edilmesi ile birlikte ilgili damarın kurutulması işlemi olarak da tanımlanmaktadır. Skleroterapi , kelime anlamına bakıldığında ‘’Kurutma’’ olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzunca bir süredir en başarılı tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır.

Halk dilinde ‘’İğne tedavisi’’ olarak da bilinmektedir. Tedavi sürecinde kullanılan tek bir ilaç olduğunu da belirtmek gerekir. O ilacın ismi ise ‘’Polidokanol’’ olarak karşımıza çıkmaktadır. Başarı oranı en yüksek tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Varis hastalığının kısa süre içerisinde sonlandırılması adına uygulanmaktadır.

Uygulama sürecinde varisli damara iğne ile giriş yapılarak az önce bahsi geçen ilaç enjekte edilmektedir. İlacın etki mekanizması ise bir hayli güçlüdür. Gereksiz varis damarı hekim tarafından tespit edilmektedir. Tedavi sürecinde de hedef bölge bu damar olacaktır.

Skleroterapi İstanbul

Skleroterapi, iğne ile varisli damara yapılan müdahaleler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Son yılların en başarılı tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. İğne ile girilen damara ilaç enjekte edilmektedir. Bu sayede gereksiz varis damarı da daha hızlı bir şekilde yok edilecektir. Varisli bölgenin tedavisinde farklı birçok yöntem mevcuttur. Skleroterapi yöntemi ise en etkili ve başarı oranı en yüksek yöntemlerin başında gelmektedir.

Skleroterapi tedavisinin hastada bırakacağı güçlü bir hasar durumu söz konusu değildir. İlgili bölgeye iğne ile giriş yapılacağı için hafif ağırlar oldukça normaldir. Tedavi öncesinde doktorunuz da bu konuda gerekli bilgiyi aktarıyor olacaktır. Bu uygulamanın tamamen ağrısız olması için de birtakım önlemler alınmaktadır. O önlemlerden bir tanesi de tedavi öncesi uygulanan ağrı kesici müdahalesidir. 

Tedavi sonrası dönemde herhangi bir şikayet tespit edildiği takdirde muhakkak doktora başvurulmalıdır. Tedavi sonrası biraz sabırlı olmak gerekmektedir. Etkisi hızlı bir şekilde görülmüyor ve bu aşamada sabırlı olmak gerekmektedir. Skleroterapi tedavisi sonrası hastanın eve dönüşü uzun sürmeyecektir. Tedaviden hemen sonra çıkış verilecektir. Hastanın dinlenmesini ya da hastanede kalmasını gerektirecek bir durum yoktur.

Skleroterapi Neden Yapılır?

Varis, bacak bölgesindeki toplardamar kapakçıklarında meydana gelen bir hastalık türüdür. Tedavi edilmediği takdirde ilerleme kaydetmesi de uzun sürmeyecektir. Bu hastalığın tedavisinde en önemli yöntemlerden bir tanesi de skleroterapidir. Doğru uygulama ile birlikte hastalığın tedavi edilmesi mümkündür.

Varis oluşumu ile birlikte ilgili bölgede büyük bir baskı durumu söz konusu olacaktır. Bu baskı, hastanın gündelik hayatına da olumsuz etki etmektedir. Görsel olarak bakıldığında daha çok kıvrımlı ve şiş bir görüntü karşınıza çıkacaktır. Bacak bölgesinde ‘’Ağımsı’’ görüntünün en önemli nedeni de varislerdir.

Skleroterapi İstanbul, varislerin var olduğu bölgeyi tedavi etmek için uygulanmaktadır. Özel bir solüsyon enjektesi ile birlikte basit bir uygulama olarak bilinmektedir. Etki gücü en yüksek tedavi yöntemlerinden bir tanesidir.

Varis, tedavi edilmediği takdirde yoğun baskı ile birlikte ağrıya sebebiyet veren ciddi bir hastalıktır. Varis oluşumunu tetikleyen birçok farklı unsur mevcuttur. Yoğun alkol tüketimi ve sigara tüketimi de bunlardan bazılarıdır. Sağlıksız beslenme durumu da yine varis oluşumun altında yatan nedenlerden bir tanesidir. Bu nedenlere bağlı olarak oluşan hastalıklarda ameliyatsız tedavi yöntemi olan Skleroterapi dikkat çekmektedir.

Skleroterapi Tedavisi İstanbul

  •       Varis şikayeti sonrası varis sorununun asıl kaynağı tespit edilecektir. Hemen ardından bu sorunun kaynağı incelenecektir.
  •       Tedavi öncesinde Doppler ultrasonografi tekniği ile birlikte görüntüleme işlemi çok daha profesyonelce yapılmaktadır.
  •       Tedaviye başlarken özel bir solüsyon kullanılmaktadır. Bu solüsyon varisin önüne geçmek için kullanılan özel bir solüsyondur. İlgili solüsyon, işlem esnasında varisli damara iğne ile enjekte edilmektedir. Bu uygulama ile birlikte damar büzülecek ve kısa süre sonra da kapanacaktır.
  •       Skleroterapi, varis tedavisindeki en başarılı yöntemlerden bir tanesidir. Ağrısız ve etki hızı yüksek bir uygulama olduğu da önem arz eden bir gerçektir.

Skleroterapi, ameliyat gerektirmeyen, basit bir uygulama türüdür. Doğru uygulama neticesinde sonuç elde etmek mümkündür. Varis tedavisinde en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Ağrı ya da benzer bir yan etki oluşturmamak adına ağrı kesici tedavisine de gebedir. Dakikalar sürecek işlem sonrası hastanın çıkışı da kısa süre içerisinde verilecektir. Uzun süreli dinlenme gerektiren bir tedavi yöntemi değildir. Bu detaylar da Skleroterapi tedavisini daha tercih edilir hale getirmektedir

Skleroterapi Yan Etkileri Var mı?

        Skleroterapi tedavisinin yan etkileri, hastayı rahatsız edecek ya da gündelik hayatını olumsuz etkileyecek unsurlar değildir. Az da olsa kızarıklık meydana gelecektir. Bu kızarıklık durumu ise kısa süre içerisinde kendiliğinden geçecektir.

        Tedavi yönteminde ince uçlu iğne kullanılmaktadır. Bu kullanıma bağlı olarak morluklar meydana gelecektir. Morlukların geçmesi ise birkaç gün sürecektir. Herhangi bir şişlik ya da güçlü ağrı durumları söz konusu olmayacaktır.

        ‘’Pigmentasyon’’ adı verilen renk değişiklikleri görülebilmektedir. Bu değişikliklerin ise 1 aylık süre zarfında ortadan kalkacağı ifade edilmektedir. Pigmentasyon oluşumu her hasta için geçerli değildir. Bu konuda yapılan araştırmalar, bu oranın %10 olduğunu göstermektedir. Oldukça düşük bir yan etki ihtimali olarak karşımıza çıkmaktadır.

        Hafif de olsa öksürük ve buna bağlı olarak ağız kuruluğu meydana gelecektir. Bu tür yan etkiler ise aynı gün geçecektir.

        Tedavi edilen bölgede küçük de olsa damarlar çıkabilir. Kılcal damar oluşumu bu aşamada sorun yaşatacak bir durum değildir. Büyük damarlara nazaran daha küçük ve pek tabi zararsızdır.

        Şiddetli ağrı ya da morarma gibi durumlarda doktora başvurmak gerekecektir. Tedavi sonrası süreçte çok fazla şikayet ortaya çıkmıyor fakat dikkatli olmakta fayda vardır. Çok düşük yan etki oranlarına sahip bir tedavi yöntemidir. Başarı oranının yüksek olmasının yanı sıra bu detay da tedavi yöntemini tercih edilir hale getirmektedir.

Skleroterapi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her tedavi ve müdahale sonrası olduğu gibi Skleroterapi Tedavisi İstanbul sonrasında da dikkat edilecek hususlar mevcuttur. Skleroterapi, yatış gerektiren bir uygulama yöntemi kesinlikle değildir. İyileşme süreci hızlıdır. Hasta, aynı gün evine gönderilecektir. Tedavi sonrası dikkat edilecek hususlar ise aşağıdaki gibidir:

  •       Varis çorabı, 48 saat süre ile kullanılmalıdır. Takip eden günlerde ise sabahtan takılıp akşam saatlerinde kadar tutulmalıdır. Varis çorabı, destekleyici yöntemlerden bir tanesidir ve iyileşme sürecini de hızlandıracaktır. Varis çorabı, tedavinin başarı oranına da doğrudan etki etmektedir.
  •       Skleroterapi İstanbul sonrası süreçte, hafif tempoda düzenli yürüyüş yapmanız gerekecektir. Yarım saatlik yürüyüşler de tedavi başarı oranını arttıran faktörlerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra bisiklet sürme ya da egzersiz yapma gibi eylemlerden kaçınmanız gerekecektir.
  •       Sıcak su, varis tedavisi sonrası tavsiye edilmemektedir. Hama ya da benzer alanlardan uzak durmak gerekecektir.
  •       Tedavi sonrası ilgili bölgede kaşıntı ya da ağrı durumu meydana gelmektedir. Bu durumu ortadan kaldırmak ve hafifletmek için buz tedavisi uygulamak mümkündür. Buzu bir beze sararak ilgili bölgeye uygulamak yeterli olacaktır.
  •       Skleroterapi sonrası epilasyon ya da benzeri lazer tedavisi uygulamalarına ara vermek gerekmektedir. İlgili bölgenin traş edilmesi ya da buna benzer bir müdahale durumu da tavsiye edilmemektedir.
  •       İlgili bölgenin 1 ay süre ile koruma altında olması gerekecektir. Güneş ışığı ya da yüksek ısıya maruz bırakılmamalıdır.

Yukarıda bahsi geçen detaylar, tedavinin başarı oranına doğrudan etki edecek olan unsurlardır. Bu konuda hekimler de gerekli tüm uyarıları yapacaktır. İyileşme süreci boyunca hastanın gösterdiği hassasiyet, tedavinin etkisini de belli oranda arttıracaktır. Aynı zamanda hastanın şikayetlerinde de belli oranda azalma görülecektir.

Skleroterapi Ne Zaman Gereklidir?

İğne tedavisi olarak da adlandırılan skleroterapi tedavisi temelde damarın içine bir ilaç verilmesi ve o damarın kapatılması amacıyla uygulanır. İlacın köpürtülerek uygulanması durumunda skleroterapinin bir türevi olan köpük tedavisinden bahsedilebilir.

Skleroterapi, genellikle bacaklarda görülen düğümlenmiş ve genişlemiş damarlar olan varislerin tedavisi için kullanılır. Özellikle küçük ve orta boyutlu varislerin tedavisi aşamasında skleroterapi etkili bir işlem olma özelliğine sahiptir.

Varislerin neden olduğu kozmetik sorunlar, skleroterapi tedavisinin tercih edilmesine neden olabilir. Skleroterapi ile varislerin görünümü iyileştirilebilir.
Varisler bacaklarda ağrıya, şişliğe ve rahatsızlık hissine neden olabilir. Bu belirtileri gidermek ve hastanın yaşam kalitesini artırmak için skleroterapi uygulanabilir.
Bazı durumlarda varisler ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Bu tür komplikasyonlar gelişmesi riskini önlemek için skleroterapi tedavisinden faydalanılabilir.
Yüzeysel venöz reflü durumunda, kan damarlarındaki kusurlu kapakçıklar nedeniyle kan ters yönde akabilir. Skleroterapi bu sorunu gidermeye yardımcı olabilir.

Bununla birlikte skleroterapi tedavisine uygunluk kararı, hasta özelinde yapılan değerlendirmeden sonra doktor tarafından verilmelidir.

Skleroterapi İşlemi Ağrılı mıdır?

Skleroterapi, toplardamar varislerini tedavi etme amacıyla kullanılan etkili bir yöntemdir. Skleroterapi tedavisi sırasında hasta hafif bir ağrı ya da rahatsızlık hissiyle karşı karşıya kalabilir. Bununla birlikte, skleroterapi tedavisinden önce uygulama bölgesine lokal anestezi ya da soğuk kompres uygulanarak işlem sırasında oluşabilecek ağrı ya da rahatsızlık hissi minimize edilebilir.

Skleroterapi tedavisi, sklerozan çözeltinin özel bir enjektör aracılığıyla toplardamarın içine enjekte edilmesi yoluyla uygulanır. Bu çözelti, toplardamarın iç yüzeyini tahriş eder ve yapışmasını sağlar. Skleroterapi tedavisi sırasında bazı kişilerde hafif bir yanma ya da iğne batma hissi ortaya çıkabilir. Bu his genellikle hafif düzeyde olmakla birlikte işlem öncesinde uygulanan anestezi sayesinde azaltılması mümkün olabilir.

Skleroterapi tedavisinden sonra uygulama bölgesinde hafif bir ağrı ya da rahatsızlık hissedilebilir. Buna ek olarak tedavi edilen bölgede hafif bir morarma, şişlik ya da kızarıklık görülebilir. Genellikle hafif düzeyde olan bu yan etkiler, herhangi bir müdahalede bulunulması gerekmeksizin birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir.

Skleroterapi işlemi sırasında hafif bir ağrı ve rahatsızlık hissi oluşması olağan bir durum olarak kabul edilebilir. Aynı şekilde işlemin ardından bazı hafif yan etkiler olması da doğaldır. Bununla birlikte işlemden optimum fayda sağlamak için doktorun önerilerine eksiksiz bir şekilde uyulması gerekliliği göz ardı edilmemelidir.

Skleroterapi Fiyatları

Skleroterapi pek çok farklı fiyata bağlı olarak değişiklik gösterebilir:

İşlem yapılacak bölgenin büyüklüğü, skleroterapi fiyatları üzerinde doğrudan etkilidir. Daha büyük bir alana uygulanacak işlem, daha uzun sürmesinin yanı sıra daha fazla sklerozan solüsyonu uygulanmasını gerektirir. Bunun sonucunda skleroterapi fiyatları artabilir.

Bazı hastalar için skleroterapisinin tamamlanması için birden fazla seansa ihtiyaç duyulur. Seans sayısı skleroterapi tedavisinin belirlenmesinde etkili olan unsurların başında gelir.

Skleroterapi tedavisinden optimum fayda sağlanması için alanında uzman ve deneyimli bir doktordan hizmet alınmalıdır. Doktorun uzmanlığı ve deneyimi skleroterapi tedavisi fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulur.

Aynı zamanda skleroterapi tedavisinin uygulandığı hastanenin ya da kliniğin hizmet politikası da skleroterapi fiyatlarının belirlenmesi noktasında kritik bir öneme sahiptir.

Skleroterapi tedavisinden sonra hastaların dikkat etmesi gereken bazı kritik noktalar vardır. Bunların başında basınçlı bandaj kullanılması gelir. Özel bir bandaj ya da çorap kullanılması yoluyla tedavi sonrası bacaklardaki basınç ve şişlik azaltılarak tedavinin başarısı artırılabilir. Ayrıca skleroterapi tedavisinin ardından uzun süre hareketsiz kalmamaya özen gösterilmelidir. Yürüyüş, düzenli hareket ve hafif egzersiz sayesinde bacakların kan dolaşımı artırılabilir.

Hızlı Bilgi Al
Doç. Dr. Macit Bitargil
Kalp ve Damar Cerrahisi
Çalışma Saatleri
Pazartesi - Cuma : 09:00-16:00

Skleroterapi Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sklertoterapi ile varis tedavisi kapsamında her bir seans ortalama 45 ila 60 dakika içerisinde tamamlanır. Skleroterapi ile varis tedavisinin kaç seansta tamamlanacağı hasta özelinde tedavi edilecek bölgedeki damar yapısı ve varis yoğunluğu dikkate alınarak belirlenir. Skleroterapi tedavisinin etkinliği ortalama 4 ila 6 haftada daha belirgin bir hal almakta olup hedef bölgedeki varislerin yoğunluğuna ve tedavi edilmek istenilen alanın genişliğine göre seans sayısı hasta özelinde değişiklik gösterebilmektedir. Tek seansta ya da 8-9 seansta tamamlanan skleroterapi tedavileri olabilmektedir.

Klinik olarak ispatlanmış, güvenli bir tedavi yöntemi olan skleroterapi alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından aynı zamanda her hasta özelinde planlandığı, yeterli sayıda seans ile uygulandığı takdirde işe yarar. İğneyle varis damarlarına girilerek ilaç verilmesine dayanan bu yöntem sayesinde uygulama bölgesindeki varis damarlarının yok edilmesi mümkündür. Günlük yaşamda kesintiye neden olmayan skleroterapi ile varis tedavisinden etkili sonuçlar alınması için hasta mutlaka doktorunun tavsiyelerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmelidir. Tedavi sonrası varislerin kaybolması belirli bir zaman gerektirdiğinden sabırlı olunmalıdır.

Damarlara çok az miktarda kimyasal tahriş edici enjekte edilmesi yoluyla gerçekleştirilen skleroterapi tedavisi damarın pıhtılaşmasını, skarlaşmasını ve dışarıdan belirgin olan görüntünün kaybolmasını sağlar. Skleroterapi tedavisi tedavi edilmek istenilen damar sayısına, tedavi bölgesinin genişliğine ve hasta özelinde mevcut durumun karışıklığına bağlı olarak 15 ila 60 dakika arasında sürer. Tedavi genellikle 45 ila 60 dakika arasında tamamlanmakta olup uygulanacak toplam seans sayısı varisin büyüklüğüne göre kullanılacak ilaç miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Çünkü her seans belirli bir miktar ilaç kullanılabilir.

Fizyolojik bir hastalık olan varis tedavi edilebilir. Skleroterapi tedavisinden sonra, varis tedavisi uygulanan yerde yeniden varis oluşması söz konusu değildir. Hasta özelinde mevcut duruma yani hastalığın derecesine bağlı olmak üzere değişen başarı oranları değerlendirildiğinde alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulanan skleroterapi tedavisinin başarılı sonuçlar veren bir yöntem olduğu ifade edilebilir. Tedavinin ardından hastanın yaşam tarzı alışkanlıklarında birtakım değişiklikler yapması, skleroterapi tedavisinin başarı oranını etkileyen faktörler arasında sayılabilir.



Skleroterapi uzman ve deneyimli doktorlar tarafından hasta özelinde planlandığı ve doğru şekilde uygulandığı takdirde zararlı değildir. Hastanın uygulama sırasında ve sonrasında konforu doktorun deneyimiyle doğrudan ilişkilidir. Bununla birlikte skleroterapi tedavisinden sonra bazı geçici yan etkiler görülebilir. Tedaviden sonra damarlarda hafif bir kızarma ve iğne giriminden kaynaklanan morluklar olması mümkündür. Bu tür yan etkiler genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Büyük damarlarda skleroterapi tedavisini izleyen birkaç hafta içinde kahverengi bir leke oluşması durumunda bu görünüm birkaç ay içinde kendiliğinden geçer.

Tüm varislerin tedavi ile tamamen yok olması mümkündür. Ancak, bunun tek bir seansla gerçekleşmesi mümkün değildir. Genel olarak büyük varislerin tedavisi daha kolay gerçekleşmekle birlikte, tüm varisleri tek bir seansta tamamen yok edebilecek bir yöntem henüz yoktur. Orta boy ağ şeklinde yeşil varislerin de genellikle 1 ila 2 seans tedavi ile tamamen kaybolması söz konusu olabilir. Kılcal varisler ise yok edilmesi daha zor olan varisler olarak kabul edilir. Kılcal varislerin yok edilmesi için birkaç seans tedaviye gereksinim duyulabilir.

Son yıllarda sıklıkla tercih edilen skleroterapi tedavisi temel olarak tüm varis türlerinde diğer bir deyişle kılcal damarlarda, yeşil renkli orta boy damarlarda ve büyük varislerin tedavisinde kullanılabilir. Bununla birlikte skleroterapi ile tedavi edilmek istenen damar çok ince olduğunda genellikle sıvı, büyük olduğunda ise köpük skleroterapi yöntemi tercih edilir. Skleroterapi tedavisi sırasında ilaç verilince damar etkilenip kapanabilse de, derideki varis görünümü genellikle birkaç ay içerisinde tamamen kaybolur.

İç varis olarak da adlandırılan safen toplardamarında kapak yetmezliği, bacaklarda özellikle diz altında büyük varisler oluşmasına neden olabilir. Bu açıdan, büyük varislerin kaynağı olduğu ifade edilebilir. Bu damarın tedavisi, deriden gözle görülen varis tedavisine göre biraz daha farklı şekilde gerçekleştirilir. Bu büyük bir damar olup tedavisinde skleroterapi yerine daha çok radyofrekans, damar içi lazer ya da yapışkan (zamk) yöntemi kullanılmaktadır. Büyük damar kapak yetmezliğinde skleroterapi yöntemiyle damarda elde edilebilecek kapatma oranı %75 civarındadır. Radyofrekans, lazer ya da zamk gibi ameliyatsız tedavi yöntemlerinde bu damarın kapanma oranı %95 ila %100 arasında değişebilir.

Skleroterapi, günübirlik bir prosedür olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle, skleroterapi tedavisi uygulanan hastaların hastaneye yatması gerekmez. Uygulama gerçekleştirildikten sonra hastalar yürüyerek evlerine dönebilir. Skleroterapi tedavisi sırasında hastaya sedasyon yani damardan ağrı kesici rahatlatıcı ilaç verildiyse, hastanın hastanede 2 ila 3 saat gözetim altında tutulması söz konusu olabilir. Daha sonra hasta evine gidebilir. Uygulamanın ardından ciddi bir kısıtlama yapılması gerekmese de, doktorun önerilerine eksiksiz uyulması önemlidir.

Hamilelik sırasında vücuttaki kan miktarının artmasına bağlı olarak kılcal damar varislerinin oluşumuna sıklıkla rastlanır. Varis sorunu tedavisi söz konusu olduğunda annenin emzirme döneminde olması bir engel teşkil etmez. Diğer bir deyişle emziren annelere skleroterapi ve varis tedavisi uygulanabilir. Tedavi sırasında uygulanan ilaç anne sütüne karışmadığı için bebeğin sağlığı açısından riskli herhangi bir durum söz konusu olmaz. Buna bağlı olarak, varis sorunu yaşayan ve emzirme döneminde bulunan anneler tedavi olmak için bebeklerinin sütten kesilmesini beklemek zorunda değildir.

Çalışma Saatlerimiz

Günler Saatler
Pazartesi
09:00 - 16:00
Salı
09:00 - 16:00
Çarşamba
09:00 - 16:00
Perşembe
09:00 - 16:00
Cuma
09:00 - 16:00
Cumartesi
Kapalı
Pazar
Kapalı
Hemen Bilgi Al

Skleroterapi Tedavisi hakkında merak ettiklerinizi buraya tıklayarak doktorumuza sorabilirsiniz.

Skleroterapi Hakkında Hastalarımızdan Yorumlar

Esr*** D***
5/5

Annem şeker hastası ve sol bacağındaki damar tıkanmıştı.Özel bi hastaneden kalp ve damar bölümüne acil götürün dediler.Aksi takdirde kangren olma riski vardı.Şansımıza Macit Bey i bulduk.Çok ilgilendi annemle ve ameliyatını kendisi gerçekleştirdi başarılı bir şekilde.Şimdi yogun bakımda kontrol altı nda tutuyor ve her an ilgileniyo annemle.Özel bi hastanede bu kadar ilgi göremezdik sanırım.Şişli Etfal de yogun bakım çalışanlarıda çok ilgili sağolsunlar.Macit Hoca ya sonsuz teşekkürler ve başarılar diliyorum.

A*** V***
5/5

doç dr. macit bitargil geçtiğimiz ay bizim hayatımızı kurtardı.

araştırdıkça öğreniyoruz ki kendisi kariyer olarak okuduğu okullardan yaptığı işlere, hep zamanının ilerisinde kalmış birisi, gerçek bir hekim, gerçek bir cerrah, gerçek bir insan, başarıdan başarıya koşmuş hayatı boyunca,

hem annemin hem babamın son zamanlarını yönetmeye çalışmak üzere geçirdiğimiz 10 hastane senesi tecrübesine dayanarak söyleyebilirim ki biz böyle bir hasta yaklaşımı görmedik. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email
Telegram